Нут в томатному соусі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сьогодні пропоную приготувати тушкований нут в томатному соусі. Рецепт простий, підійде для повсякденного меню. У нуте міститься багато білка, тому страва виходить не тільки смачним, але і ситним. Особливо його оцінять вегани і ті, хто дотримується посту.
Нут необхідно відварити до напівготовності, а потім гасити з томатами. Можете ще додати ложку томатної пасти. Густоту регулюйте за смаком. А детальніше, як приготувати нут в томатному соусі, я розповім в покроковому описі.
- Гайка - 100 грам
 - Помідори - 4-6 штук
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Стебло селери - 1-2 штук
 - Часник - 2 зубчики
 - Італійські трави - За смаком
 - Сіль - 1/2 чайних ложки
 - Перець мелений - За смаком
 - Петрушка - За смаком
 

Підготуйте всі інгредієнти.

Нут залийте водою і залиште на ніч. Потім злийте воду, промийте нут.

Відваріть нут у воді 20 хвилин. Воду злийте в окрему ємність.

Наріжте дрібно цибулю, часник і селера.

Помідори наріжте кубиками.

Обсмажте на олії цибулю, часник і селеру до прозорості.

Додайте помідори. Продовжуйте обсмажувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Через 7 хвилин додайте спеції, сіль і перець.

Потім додайте в сковороду нут, перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні півгодини. Періодично підливайте воду, в якій варився нут. Варіть нут до м'якості.

Додайте дрібно посічену зелень в кінці. Перемішайте.

Нут в томатному соусі готовий, смачного!