Парові сирні вареники з полуницею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування сирних вареників з полуницею. Дуже важливо звернути увагу на те, щоб сир був кислим, так він погасить соду, а вареники вийдуть більш пишні.
Кількість порцій: 6
- Цукрова пудра - 50 грам
 - Яйця - 3 штуки
 - Крем - 30 грам
 - Сир - 125 грам
 - М'ята - 1 За смаком (на прикрасу)
 - Цукор - 0, 5 склянки
 - Сода - 0, 5 чайних ложки
 - Ванільний цукор - 2 грами
 - Полуниця - 300 грам
 - Сіль - 1 грам
 - Борошно - 500 грам
 - Вершкове масло - 20 грам
 

1. В першу чергу збиваємо з яйцями цукор, додаємо туди сиру, ванільного цукру і соди, тепер все добре перемішуємо і хвилин на п'ять-десять залишаємо.

2. Після того як сирна суміш (її поверхня) покриється першими бульбашками повітря і її обсяг трохи збільшиться, акуратно додаємо борошно. Починаємо вимішувати тісто.

3. Розкачуємо тісто в своєрідну ковбаску. Кожну з таких ковбасок розрізаємо на кілька шматочків.

4. З кожного нарізаного шматочка тіста формуємо кружечки. Ягоду полуниці (можна дві, дивлячись який їх розмір) укладаємо на середину кожного кружка. Попередньо ягоди полуниці треба обваляти в цукровій пудрі. Для того щоб вийшли вареники, заліплює краю на кожному гуртку з ягодами.

5. Тепер наливаємо в миску рослинного масла і мачає в ньому кожен вареник. Приблизно хвилин сім-десять варимо на пару.

6. Вареники, ще гарячими, треба змастити вершковим розтопленим маслом. До вареників перед подачею добре додавати сметану, прикрасити полуницею, м'ятою і цукровою пудрою.