Пиріжки повітряні смажені 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Пиріжки повітряні смажені відмінно готує моя тітка, велика кулінарка! Її рецепт пиріжків простий і передбачає використовувати сметану вже не зовсім свіжу. А все інгредієнти для пиріжків є під рукою!
Пиріжки повітряні смажені приготувати нескладно, але багато хто не вміють поводитися з тестом і це не дивно! Ось деякі секрети моєї тітки: 1) борошно потрібно сіяти, щоб вона наситилася киснем, 2) дріжджі розводити тільки теплою (не вище 40 градусів рідиною), а додавати до дріжджів можна тільки цукор і трохи борошна, 3) сіль і масло додавайте коли тісто вже майже замішано, щоб не придушити зростання дріжджів, 4) тісто на пиріжки ніколи не місите густо, борошно краще потім додати, 5) тримайте його в теплі, без протягів! Успіхів і приємного апетиту! 
- Вода - 2, 5 склянки
 - Крем - 1 Склянка
 - Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
 - Сіль - 1, 5 чайних ложки
 - Цукор - 1 Чайна ложка
 - Борошно - 800-900 грам
 - Картопля - 700-800 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Сіль, перець - За смаком
 - Зелень - За смаком
 - Соняшникова олія - За смаком (для смаження)
 

3 склянки борошна насипаємо в чашку, додаємо теплу воду і сухі дріжджі. Ми залишаємо на 10 хвилин.

Додаємо сметану, сіль і цукор.

Додаючи борошно, замішуємо тісто щільне. Ми залишаємо його в теплому місці підніматися.

Поки тісто зріє, готуємо начинку з вареної картоплі, смаженої цибулі і чорного перцю.

Тісто ділимо на кульки.

Розчавлює кульки в коржик, всередину кладемо ложку начинки, защипуємо краю і сплющуємо пиріжок до товщини 1 см.

Пиріжки смажте в розігрітій олії до золотистого кольору.