Салат з чорносливу 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Поєднання інгредієнтів в цьому салаті дуже вдале і гармонійне. Салат швидше чоловічий (за уязика, що чоловік ставиться до чорносливу позитивно). Ситний і смачний салат можна подати до вечері.
Чорнослив відмінно поєднується з багатьма продуктами, його можна додавати не тільки при приготуванні кондитерських виробів, але і в салати, в гарячі страви. У цьому салаті чорнослив дуже добре гармонує з куркою і цибулею-пореєм. Салат можна приготувати до будь-якого свята або в звичайний день до обіду або вечері.
- Куряча грудка філе - 1 штука
 - Чорнослив - 10-15 штук
 - Лук-пориста - 2 штуки
 - Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
 - Базилік сушений - 0, 5 чайних ложки
 - Орегано - 1 щіпка
 - Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
 - Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
 - Майонез - 2 Ст. Ложки
 

Куряче філе нарізаємо невеликими кубиками.

Додаємо до філе базилік, орегано, по дрібці солі і чорного перцю і рослинне масло. Перемішуємо.

І обсмажуємо на сковороді до готовності. Потім викладаємо в миску, нехай охолоне.

Для салату будемо використовувати білу частину цибулі-порею. У мене цибуля не дуже великий. Нарізаємо його дрібними кубиками.

Якщо у вас жорсткий чорнослив, заздалегідь замочіть його хвилин на 10 в гарячій воді. Потім воду зливаємо, а чорнослив нарізаємо.

Перекладаємо в миску всі інгредієнти для салату, додамо солі і меленого перцю.

Додаємо майонез і перемішуємо. Даємо настоятися хоча б годину в холодильнику.

А тепер смачного!