Шарлотка на кефірі в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                        Найпростіший і доступний спосіб пригостити своїх рідних і близьких смачною випічкою - це приготувати шарлотку. Цей яблучний пиріг відомий по всьому світу завдяки простоті виконання і смаку.
Про те, як приготувати шарлотку на кефірі в духовці, можна дізнатися з цього рецепта. У класичному розумінні шарлотка готується зі звичайної пшеничної муки. Але, якщо використовувати цельнозерновую, вона стане не просто десертом до чаю, а дуже корисним для здоров'я продуктом.
- Кефір - 500 мілілітрів
 - Куряче яйце - 2 штуки
 - Цукор - 200 грам
 - Яблуко - 2 штуки
 - Борошно цільнозернове - 500 грам
 - Сода - 1 Чайна ложка
 - Обкладинка - 1 Чайна ложка
 - Горіх мускатний - 1/2 чайних ложки
 - Сік лимонний - 1 Ст. Ложка
 - Масло рослинне - 70 мілілітрів
 

Візьміть велику глибоку миску або каструльку. Вбийте в неї яйця, всипте цукор і влийте кефір. Всі інгредієнти ретельно перемішайте до однорідності. Можна віночком, але краще скористатися міксером.

Яблучка вимийте, дістаньте з кожного серцевину і насіння. Наріжте фрукти на невеликі шматочки. Відправте їх до яєчно-кефірної суміші. Додайте ароматні спеції, сік лимона, а також рослинна олія без запаху.

У цельнозерновую борошно додайте соду, змішайте обидва інгредієнти. За ложці додайте борошно до маси в мисці, акуратно перемішуючи. Тісто має вийде, як густа сметана.

Форму для запікання (краще ВЕГО використовувати формочку для кексів, у якій є отвір в центрі, так як в ній шарлотка відмінно пропечеться) змастіть рослинною олією без запаху. Викладіть у форму тісто.

Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів. Поставте в неї шарлотку. Випікайте сорок хвилин до повної готовності. Її можна перевірити тонкою зубочисткою. Якщо вона виходить з пирога сухою, значить, він вже готовий.