Шурпа з яловичини 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Я звикла до традиційної шурпі, але спробувавши шурпу з яловичини теж оцінила її смак. Поділюся рецептом, за яким зовсім недавно робила шурпу з яловичини. Всі були ситі і задоволені!
Шурпа з яловичини виходить наваристою, густий і насиченою за смаком. Її можна подати і до святкового столу: вона дуже красиво і апетитно виглядає. До шурпі з яловичини можна подавати різну зелень, буде дуже до речі і чорний хліб. Сподіваюся, мій рецепт буде затребуваний Удачі в приготуванні! 
- Яловичина - 1 кілограм
 - Картопля - 600 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Томатна паста - 3 Ст. Ложки
 - Перець солодкий - 1 штука
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Зіра - 1 Чайна ложка
 - Перець духмяний - 3 штуки
 - Чорний перець - За смаком
 - Сіль - За смаком
 - Масло рослинне - 1, 5 чайних ложки
 

Вимийте і наріжте м'якоть яловичини великими шматками.

Очистіть і наріжте картоплю великими кубиками. Обов'язково нарізайте його крупно, т.К. Для шурпи всі овочі повинні нарізатися крупніше, ніж для звичайного супу і картоплі в шурпі має бути більше за інших овочів.

Цибуля поріжте чверть-кільцями, солодкий перець і моркву - часточками середнього розміру.

Розігрійте рослинне або оливкове масло на сковороді і обсмажте моркву, перець і цибулю протягом 5 хвилин.

Потім додайте в сковороду м'ясо, обсмажуйте ще хвилин 5-7, періодично помішуйте. Взагалі шурпу можна готувати двома основними способами: коли м'ясо і овочі спочатку обсмажуються на олії, а вже потім варяться в бульйоні або воді, і коли інгредієнти для шурпи відразу варяться, без попередньої обжарки. У першому випадку бульйон виходить жирніше. А другий випадок краще, т.К. Продукти при варінні зберігають практично всі вітаміни.

До м'яса і овочів додайте томатну пасту, перемішайте і смажте ще 5 хвилин на середньому вогні. Перемішайте інгредієнти для шурпи 2-3 рази в процесі смаження.

Обсмажені овочі і м'ясо викладіть в каструлю, залийте водою або м'ясним бульйоном так, щоб рідина була вище гущі сантиметрів на 4-5. Поставте на вогонь і доведіть все це до кипіння.

Коли закипить вміст каструлі, додайте картоплю, чорний мелений перець, IRU, запашний перець горошком, сіль і лавровий лист. Зменшіть вогонь, наполовину прикрийте кришкою і залиште варитися хвилин на 40-60.

Шурпа з яловичини готова! Смачного!