Соус Хойсін 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хойсін (хойсін) - популярний китайський соус з характерним солодкуватим смаком і пряним ароматом, який подають до страв з м'яса і птиці. Розповідаю, як приготувати соус хоусін у себе на кухні.
Властивості і походження:
Соус хойсін є рідиною кольору темного червоного дерева, такий колір соусу надає червоний рис. Соус буває рідким і желеподібний, консистенція залежить від складу. Рецепт приготування соусу хойсін був відкритий в Китаї. Назва цього соусу в перекладі з китайської означає «дари моря».
Застосування:
Соус хойсін використовують для приготування різних маринадів і при запіканні птиці. Хойсін дуже часто згадується в рецептах страв з м'яса. Шедевром китайської кухні є блюдо пекінська качка в поєднанні з соусом хойсін. Гарним смаком володіють шашлики з яловичини в глазурі з соусу хойсін.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу хойсін в домашніх умовах потрібно подрібнити в блендері або розтерти в ступі консервовану червону квасолю з чорної патокою, приправою «П'ять спецій», червоним винним оцтом, цукром і кунжутним маслом. Отриману суміш перекласти в закриту скляну ємність і зберігати в холодильнику.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується змастити соусом хойсін курку і запекти в духовці. Курка вийде соковитою і смачною.
- Червона квасоля консервована - 400 грам
 - Чорна патока - 3 Ст. Ложки
 - Приправа "п'ять спецій" - 1 Ст. Ложка
 - Оцет винний - 2 Ст. Ложки
 - Цукор - 1 Ст. Ложка
 - Кунжутну олію - 1 Ст. Ложка
 
Соус хойсін є рідиною кольору темного червоного дерева, такий колір соусу надає червоний рис. Соус буває рідким і желеподібний, консистенція залежить від складу. Рецепт приготування соусу хойсін був відкритий в Китаї. Назва цього соусу в перекладі з китайської означає «дари моря».
Застосування:
Соус хойсін використовують для приготування різних маринадів і при запіканні птиці. Хойсін дуже часто згадується в рецептах страв з м'яса. Шедевром китайської кухні є блюдо пекінська качка в поєднанні з соусом хойсін. Гарним смаком володіють шашлики з яловичини в глазурі з соусу хойсін.
Рецепт приготування:
Для приготування соусу хойсін в домашніх умовах потрібно подрібнити в блендері або розтерти в ступі консервовану червону квасолю з чорної патокою, приправою «П'ять спецій», червоним винним оцтом, цукром і кунжутним маслом. Отриману суміш перекласти в закриту скляну ємність і зберігати в холодильнику.
Поради шеф-кухаря:
Рекомендується змастити соусом хойсін курку і запекти в духовці. Курка вийде соковитою і смачною.