Тушкована сочевиця 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Чомусь ми не так часто готуємо сочевицю. Це потрібно виправляти! Ось вам рецепт про те, як приготувати тушковану сочевицю. Дуже смачно, просто і неймовірно корисно!
Особисто я сочевицю люблю більше, ніж горох. Вона не так "розтікається" в каструлі і не стає в'язкою, особливо, якщо її правильно зробити. Також я пропоную цілком повноцінне блюдо, оскільки ми додамо болгарський перець і помідори. Хоча як гарнір його подавати краще разом з м'ясом.
- Сочевиця - 450 грам
 - Помідори - 4 штуки
 - Болгарський перець - 2 штуки
 - Часник - 1 штука
 - Розмарин - 1 штука
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Гвоздика - 2 штуки
 - Сіль - За смаком
 - Вода - 1 літр
 - Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
 - Зелень - 1 пучок
 

Переберія і промийте сочевицю. Потім поставте її на вогонь і варіть 30 хвилин в одному літрі води.

У сковороді або в казані підігрійте масло. Крупно наріжте овочі, надішліть їх на вогонь. Через 5 хвилин всипте сочевицю і додайте прянощі.

Очистіть часник, разберите его на зубчики. Вкіньте їх, не подрібнюючи. Влийте кип'ячену воду, щоб вона повністю покрила інгредієнти.

Наріжте дрібно зелень, її теж додайте в сковороду. Закрийте все кришкою і тушкуйте 25 хвилин. Для 3 хвилини до готовності посоліть, а потім подавайте.