Веганські маннік 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт веганскої манника з ягодами і яблуком. У складі немає яєць і молочних продуктів, маннік готується на апельсиновому соку. Він виходить пишним, м'яким і солодким.
Докладніше, як приготувати веганські маннік, я розповім нижче. Сік краще використовувати свіжовичавлений, не обов'язково апельсиновий, можна взяти будь-який кислий, наприклад, ананасовий. Замість ягід в маннік можна додати родзинки. Кількість цукру можна збільшити або зменшити за смаком. Готується маннік просто, відмінно підійде на випадок, коли потрібно спекти до чаю щось просте, але смачне! 
- Апельсиновий сік - 500 мілілітрів
 - Цукор - 150 грам
 - Сода - 1 Чайна ложка (з гіркою)
 - Яблуко - 200 грам
 - Чорна смородина - 250-280 грам
 - Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
 - Манна крупа - 360 грам
 - Борошно - 250 грам
 

Підготуйте всі інгредієнти.

У великій мисці змішайте сік і цукор.

Додайте ягоди.

Яблуко наріжте на дрібні кубики.

У миску додайте дрібно порізане яблуко, рослинне масло і соду.

Потім насипте манну крупу і розмішайте. У тесті повинні з'явитися пухирці, це сода вступила в реакцію з апельсиновим соком.

Слідом швидко додайте борошно і ще раз перемішайте.

Перелийте тісто в форму для випічки. Випікайте маннік 30 хвилин при температурі 200 градусів, потім зменшіть до 180 градусів і печіть ще півгодини.

Дайте охолонути манника. Перед подачею посипте цукровою пудрою. Приємного вам апетиту!