Ікра кабачкова на 3 кг 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Обов'язково приготуйте цю смачну ікру на зиму. Клопоту практично ніяких, інгредієнтів мінімум, зате задоволення від відкриття чергової баночки отримувати будете круглий рік!
У кожної господині є свій, роками перевірений рецепт приготування ікри з кабачків. У нашій родині таких рецептів кілька: хтось любить з помідорами, хтось - з перцем або баклажанами. Але ось ікра, приготована за цим найпростішого рецептом, влаштовує всіх. Інгредієнтів мінімум, часу на підготовку йде теж не дуже багато. Зате ікра виходить ніжною і навіть шовковистою по відчуттях язика! Ділюся з вами рецептом. Дізнайтеся, як приготувати ікру кабачкову на 3 кг, вона у нас так і записана в книзі. З даної кількості інгредієнтів виходить 3, 5-4 літра ікри.
- Кабачки - 3 кілограма (очищені)
 - Цибуля ріпчаста - 500 грам
 - Томатна паста - 250 грам
 - Масло рослинне - 250 грам
 - Цукор - 3 Ст. Ложки
 - Сіль - 2 Ст. Ложки
 - Оцет 9% - 5 Ст. Ложок
 - Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
 - Лавровий лист - 2 штуки
 

Ікру краще готувати не з молодих кабачків - в них багато соку. А старі визріли кабачки для ікри - саме те, що треба. Очищаємо кабачки від твердої шкірки і від насіння.

Чистий цибулю.

Перекручуємо кабачки і цибулю через м'ясорубку, додаємо томатну пасту, рослинна олія. Перемішуємо і варимо 1 годину з моменту закипання. Не забувайте перемішувати, щоб ікра не пригоріла.

Потім додаємо сіль, цукор, мелений перець, лавровий лист і оцет. Варимо ще 1 час. Потім прибираємо з ікри лавровий лист і гарячу ікру розкладаємо по стерилізованим банкам. Можна додатково подрібнити ікру блендером. Тільки після того, як попрацювали блендером, краще довести ікру до кипіння, а потім розкладаємо її по банках і закочує.