Кальмари, фаршировані грибами і чорносливом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Кальмари я раніше використовувала тільки для приготування салатів. Приготувавши це блюдо, я зрозуміла, що з кальмара з успіхом можна зробити повноцінне гаряче блюдо. Та й готується все простіше простого.
Запечений ніжний кальмар з хрусткою сирною скоринкою, начинений незвичайної ароматною начинкою, в якій є гриби, сир, чорнослив і часник. Ця страва чудово підійде для святкового столу, приємно прикрасить і різноманітить вашу трапезу.
- Кальмар - 5 штук
 - Гриби - 300 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Чорнослив - 60 грам
 - Часник - 2 зубчики
 - Зелень - 1/2 пучка
 - Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
 - Сир - 50 грам
 - Сіль - 1 щіпка
 - Перець - 1 щіпка
 

Кальмари почистіть і відваріть в киплячій солоній воді не більше 2-х хвилин.

Гриби і цибулю наріжте кубиками, потім обсмажте з додаванням олії.

Часник наріжте пластинками, чорнослив - кубиками.

Змішайте смажені гриби, чорнослив, часник, тертий сир і зелень. Не забудьте посолити.

Отриманим фаршем начините тушки кальмара, викладіть у форму.

Присипте зверху сиром і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Перед подачею прикрасьте зеленню.

Смачного!