Маннік швидкий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Всім нам знаком простий маннік, який не відрізняється особливою привабливістю в смаку. Тут я покажу, як приготувати маннік швидкий, який буде гідний святкового столу. Італійський варіант!
Це оригінальний рецепт, адже замість того, щоб заливати манку рідиною і довго наполягати, ми просто і швидко зваримо манну кашу, а потім перетворимо її в тісто, додавши ніжний сир і яйця.
Ніжний смак з лимонними нотками зведе з розуму будь-якого гурмана, це я вам гарантую. Обов'язково спробуйте! 
- Манька - 250 грам
 - Молоко - 250 мілілітрів
 - Вода - 500 мілілітрів
 - Цукор - 200 грам
 - Rikotta - 250 грам
 - Ванілін - За смаком
 - Лимон - 1 штука
 - Яйця - 4 штуки
 - Лімончелло - 2 чайних ложки (по бажанню)
 - Вершкове масло - 60 грам
 - Цукрова пудра - За смаком
 

У каструлі з'єднайте воду з молоком і закип'ятіть. Поступово додавайте манку, вимішуючи. Після манки додайте масло і дайте йому розчинитися. Варіть суміш ще 3 хвилини.

В окремій мисці змішайте яйця, rikottu, цукор, ванілін, лімончелло або лимонний сік, а також натерту цедру лимона.

Духовку розігрійте до 190 градусів. З'єднайте манку з сирною масою, вимішайте, щоб не було великих грудочок. Вилийте тісто у форму діаметром 22 см.

Запікайте маннік 40 хвилин, потім остудіть і присипте цукровою пудрою.