Оселедець під соусом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Таке просте блюдо, як оселедець під соусом в домашніх умовах, ви просто зобов'язані навчиться робити! Вона виходить набагато смачніше, чем та, яка в магазині. Ніякої хімії: смачно і здорово!
Цей класичний рецепт оселедця під соусом - ще з радянських часів! тоді, правда, моя бабуся використовувала оцтову есенцію і квашене яблуко, а замість цукру додавала мед, тому що гірчицю тоді робили дуже & Quot; потужної& Quot; , і від цього вона перебивала весь смак, а мед її & Quot; згладжував& Quot; в соусі. Зараз же я зробила рецепт з урахуванням специфіки сучасних компонентів. Спробуйте! 
- Оселедець солоний - 2 штуки
 - Вода - 1.5 склянки
 - Цукор - 0.3 Ст. Ложки
 - Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
 - Гірчичний - 1 Чайна ложка
 - Цибуля - 2 штуки
 

1. Рибу розрізаємо, поділяємо на порційні шматочки, видаляючи кістки. Викладаємо шарами: шар цибулі (кільцями), шар риби. І так викладаємо, щоб цибуля виявився останнім шаром зверху.

2. Для соусу змішаємо воду так, щоб вона потім повністю покрила рибу. Цукор, оцет і гірчиця повинні не надто яскраво "звучати" в соусі, це нормально. Перемішаємо все до однорідності, заллємо рибу.

3. Наполягати таку оселедець потрібно в холодильнику протягом трьох годин.

4. Посипаємо свіжою зеленню - і подаємо! Ароматна і ніжна рибка готова!