Оселедець з картоплею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Оселедець з картоплею - класичне поєднання. Його можна зустріти на будь-якому святковому столі. Однак кожна господиня подає її по своєму. Пропоную свій покроковий рецепт оселедця з картоплею.
Готувати оселедець з картоплею дуже просто. Труднощі викликає оброблення оселедця, однак якщо ви купуєте вже заготовлену оселедець в олії, то проблем ніяких не виникне. Хіба що, картопля зварити потрібно, нарізати, да розкласти на блюді. Сервірувати оселедець з картоплею можна дуже по-різному. Включайте свою фантазію і винахідливість.
Бажаю удачі
- Оселедець - 1 штука (атлантична малосольная)
 - Цибуля - 1 штука
 - Картопля - 4-5 штук
 - Свіжа зелень - - За смаком
 - Вершкове масло - 25 грам
 - Сіль - - За смаком
 - Сік лимона - 5 капель
 - Рослинна олія - 3 чайних ложки
 

Беремо рибку (бажано ікрянку), гарненько її промиваємо, відрізаємо їй голову, розпорюють черевце, очищаємо від нутрощів і прибираємо ікру.

Відрізаємо хвіст і по хребту розрізаємо оселедець навпіл. Після чого дістаємо хребет і всі кістки і кісточки.

Рибку нарізаємо порційними шматочками і викладаємо на блюдо, поливаємо рослинним маслом. Поряд і зверху на оселедець викладаємо півкільцями нарізану цибулю.

Так як багато хто любить, щоб картопля була теплим, то овочі, відповідно, варимо в останню чергу перед самою подачею до столу.

Під час варіння картопля варимо. Потім зливаємо воду, додаємо вершкове масло і дрібно нарізану кріп.

Картоплю нарізаємо пластинами, викладаємо на блюдо до риби, прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.