Pide 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
ПІДЕ - це турецька випічка, яка представляє собою "човник" з тіста з начинкою. Вона одночасно нагадує наші пиріжки і піцу. У класичному варіанті додають фарш зі спеціями і томатами.
Ви можете сміливо експериментувати і пробувати різні інгредієнти, лише збережете рецепт тесту. Але для початку прочитайте, як приготувати ПІДЕ з печерицями та сиром. Ця страва ще може позмагатися з піцою. Мої діти були в захваті від випічки і заязикали зробити її на їх Дні народження.
- Борошно - 400 грам
 - Твердий сир - 120 грам
 - Дріжджі сухі - 7 грам
 - Печериці - 200 грам
 - Оливкова олія - 40 мілілітрів
 - Ріпчаста цибуля - 1 штука
 - Помідор - 1 штука
 - Томатний соус - 3-4 Ст. Ложок
 - Крем - 2 Ст. Ложки
 - Часник - 1 зубчик
 - Сіль - За смаком
 - Чорний мелений перець - За смаком
 - Зелень - За смаком
 - Вода тепла - 50 мілілітрів
 

Спочатку зробіть опару. У воді перемішайте дріжджі. Залиште їх в теплому місці на 15 хвилин. В цей час натріть сир, наріжте помідори і шампіньйони.

Замісити тісто. Змішайте просіяне борошно з половиною чайної ложки солі, сметаною, опарою і маслом.

З тіста зробіть колобок. Залиште його при кімнатній температурі під рушником на 30-60 хвилин.

Розділити тісто 2 частини. Розкачайте їх у вигляді овалів. Викладіть вироби на пергамент в листі. Розмажте томатний соус і розкладіть часточки помідорів.

Далі викладіть шампіньйони, порізані кубиками, подрібнену зелень і присипте все сіллю з перцем.

Зверху додайте сир.