Сайда в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сайда - це риба, яка має родинні зв'язки з тріскою. Її м'ясо володіє пікантним смаком, а страв з сайди існує величезна кількість. Найпоширеніше - сайда в духовці з овочами.
Дуже люблю готувати цю рибу не тільки на обід, але і на святковий стіл. Вона виходить дуже смачною і ароматною, а як гарнір виступають овочі. Запікається сайда в духовці близько 40 хвилин на подушці з овочів. Якщо заздалегідь замарінуете рибу в лимонному соці, вона вийде ще смачніше.
- Елдрідж-стріт - 1 штук
 - Помідор - 2 штук
 - Цибуля - 1-2 штук
 - Лимон - 1 штук
 - Сіль і спеції - За смаком
 

1. Сайда в духовці на подушці з овочів готується дуже швидко. У мене є спеціальна Рибниця - відмінна форма, в якій можна готувати рибу як в духовці, так і на пару. Отже, сайду потрібно випатрати і ретельно помити.

2. На саме дно викладіть лавровий лист, після чого поставте підставку. Якщо у вас немає рибниці, то використовуйте звичайну форму для запікання, але тоді подушку робіть з овочів.

3. Я нарізаю цибулю, помідори і викладаю лавровий лист на решітку.

4. Зверху викладіть тушку сайди. Посоліть її і приправте за смаком.

5. В середину покладіть також нарізані помідори, цибуля і лавровий лист.

6. Поверхня сайди також покрийте овочами. При бажанні можна додати моркву і картоплю.

7. Відправляємо рибу в духовку на 40 хвилин. Запікається вона при температурі 180 градусів. Якщо поставите температуру більше, то уважно стежте за приготуванням. Подавати рибу потрібно на блюді, прикрасивши листям салату або зеленню.