Скумбрія з овочами на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочете побалувати себе корисною і смачною рибною заготівлею? Риба виходить дуже соковитою і насиченою, при цьому вона залишається досить міцною. Відмінно підійде для бутербродів, супів і салатів.
Рибні консерви є дуже затребуваною закускою на будь-якому столі. Однак, не всі здогадуються, що дуже смачні рибні консерви можна приготувати і самим вдома. У такому процесі приготування немає нічого складного. А результат перевершує всі найкращі очікування! Спробуйте цю чудову ароматну скумбрію, ви будете приємно здивовані! Я з вами поділюся рецептом, як приготувати скумбрію з овочами на зиму.
- Скумбрія - 450 грам (свіжа)
 - Помідори - 4 штуки
 - Морква - 2 штуки
 - Цибуля ріпчаста - 2 штуки
 - Лавровий лист - 2 штуки
 - Перець духмяний - 5 штук
 - Цукор - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - 2 чайних ложки
 - Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
 - Оцет - 2 Ст. Ложки
 

Підготуйте інгредієнти.

Скумбрію необхідно розморозити. Випатрайте, видаліть голову, промийте. Підготуйте баночки і кришки, помийте, надішліть стерелізоваться.

Поставте велику каструлю з водою. Доведіть її до кипіння. Додати сіль, опустіть скумбрію і варіть 5 хвилин.

Цибулю і моркву почистіть. Лук наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці.

Помідори пропустіть через м'ясорубку.

У каструлю для гасіння покладіть цибулю, морква.

Залийте все перекрученими помідорами. Поставте на вогонь і варіть 15 хвилин.

Рибу почистіть від кісточок, розберіть на невеликі шматочки.

Додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець, соняшникова олія. Варіть 5 хвилин.

Додайте рибу, тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин.

В кінці приготування додайте оцет. Протушкувати 2 хвилини.

Розкладіть заготовку в стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Поставте і укутайте. Через 12 годин все готово.

Дуже ароматна щільна скумбрія. Смак у неї дивовижний!