Тефтелі в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Тефтелі в духовці з томатним соусом - ситне і смачне блюдо. Їх добре подавати з гречкою, картоплею, макаронами і овочами.
Замість томатного можна також приготувати тефтелі в сметанному соусі, вийде не менш смачно.
Приготування:
Викласти рис в каструлю, залити водою, посолити і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Змішати м'ясний фарш, подрібнену цибулю і рис, добре посолити. Зліпити з отриманої суміші тефтелі і злегка обсмажити на маслі. Щоб приготувати соус, обсмажити в маслі дрібно нарізану цибулю і терту на крупній тертці моркву. Додати дрібно тертий помідор, сіль і трохи води. Гасити 10 хвилин, після чого додати борошно і перемішати, щоб соус загус. Викласти тефтелі в форму для випічки, залити томатним соусом і випікати в духовці при 220 градусах протягом 20 хвилин.
- М'ясного фаршу - 400 грам
 - Цибулина - 1 штука (плюс 1 в соус)
 - Рису - 3 Ст. Ложки
 - Морква - 1-2 штук (соус)
 - Помідора - 2-3 штук (соус)
 - Борошна - 2-3 Ст. Ложок (соус)
 - Сіль - За смаком (соус)
 
Приготування:
Викласти рис в каструлю, залити водою, посолити і відварити в підсоленій воді до напівготовності. Змішати м'ясний фарш, подрібнену цибулю і рис, добре посолити. Зліпити з отриманої суміші тефтелі і злегка обсмажити на маслі. Щоб приготувати соус, обсмажити в маслі дрібно нарізану цибулю і терту на крупній тертці моркву. Додати дрібно тертий помідор, сіль і трохи води. Гасити 10 хвилин, після чого додати борошно і перемішати, щоб соус загус. Викласти тефтелі в форму для випічки, залити томатним соусом і випікати в духовці при 220 градусах протягом 20 хвилин.