Гарбузове маффіни з шоколадом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гарбузове маффіни з шоколадом - дуже смачні і оригінальні мафіни, приготовані за рецептом Джилліан Майклс. Здавалося б, нічого складного - але як чудовий результат!
Осінь в наших широтах завжди приносить великий урожай гарбуза, і тому завжди постає питання - а що приготувати з гарбуза? Крім чергових страв з гарбуза, зразок каш і супів-пюре, я люблю готувати і випічку з використанням цього чудового помаранчевого овочу - зокрема, гарбузове маффіни з шоколадом. Цей рецепт я підгледіла в одній кулінарній книзі, так що в професійності і правильності рецепта можете не сумніватися. Маффіни виходять практично ідеальні.
- Гарбузове пюре - 500 грам
 - Кленовий сироп - 1/2 склянки
 - Оливкова олія - 1/2 склянки
 - Яблучне пюре - 1/2 склянки
 - Кокосове молоко - 1/2 склянки
 - Яйце - 1 штука
 - Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
 - Борошно - 3 склянки
 - Розпушувач - 2 чайних ложки
 - Сода - 1 Чайна ложка
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Обкладинка - 1 Чайна ложка
 - Імбир мелений - 1/4 чайних ложки
 - Гвоздика мелена - 1/4 чайних ложки
 - Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
 - Шоколад рубаний - 1/2 склянки
 

У великій мисці змішуємо гарбузове пюре, кокосове молоко, кленовий сироп, яблучне пюре, оливкова олія, яйця і ванільну есенцію.

Збиваємо до однорідності.

В іншій мисці змішуємо сухі інгредієнти - борошно, розпушувач, соду, сіль, корицю, імбир, гвоздику і мускатний горіх.

Ретельно перемішуємо.

Змішуємо суху суміш з вологою.

Перемішуємо лопаткою.

Додаємо нарізану шоколад, перемішуємо.

Тісто розподіляємо по змазаним вершковим маслом формочках для запікання.

Запікаємо 25-30 хвилин при 175 градусах.

Маффіни готові. Смачного!