Гречка з сухофруктами 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гречана крупа вважається однією з найбільш корисних круп в наш час. Їсти кашу з цієї крупи можна як в солоному, так і в солодкому вигляді. Сьогодні я розповім, як приготувати гречку з сухофруктами!
Цей рецепт я особливо рекомендую тим, хто сидить на гречаній дієті. Адже досить складно винести гречані дні без солодкого. А в нашому блюді є чорнослив і курага, які подарують вам відчуття ситості і гарний настрій. Кашу, приготовлену за цим рецептом, люблять дорослі, діти і все, хто на дієті! 
- Гречка - 200 грам
 - Чорнослив - 0, 5 склянки
 - Чорнослив - 0, 5 склянки
 - Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
 - Вершки - 1 Склянка
 

Сухофрукти промиваємо від бруду і камінчиків. Відварюємо їх у невеликій кількості рідини. Кладемо обсихати.

Гречану крупу необхідно прожарити на сковорідці (без масла! ). Потім, коли крупа стане розпеченій, кидаємо в неї шматочок вершкового масла і помішувати.

Крупу і сухофрукти кладемо в каструльку. Заливаємо масу окропом. Додаємо трохи цукру і дрібку солі. Варимо на тихому вогні близько півгодини.

Ось і готова наша смачна каша! Подаємо її з вершками. Можна також присмачити сметаною. Виходить дуже смачно і ситно. Смачного!