Гуджа (страва) 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Узбецька кухня сповнена не тільки ситними і жирними рецептами, але в ній є і цілком дієтичні. Одна зі страв підійде для сніданку або полудня навіть для дітей.
Подивіться, як приготувати Гуджа (страва). Це молочний суп, який роблять на кукурудзі або пшениці. Він не солодкий, а пряний, з додаванням зелені і навіть гострого перцю. Консистенція виходить кашоподібною, а смак насиченим молочним. Дуже цікаве поєднання.
- Кукурудза - 250 грам
 - Кінза і базилік - 15 грам
 - Молоко кисле - 125 мілілітрів
 - Червоний мелений перець - За смаком
 - Сіль - За смаком
 - Вода - 1 літр
 
1
Кукурудзу (зерен) обсмажте в каструлі, постійно помішуючи, поки не потріскається.
2
Воду доведіть до кипіння, а потім покладіть в неї кукурудзу.
3
Варіть на повільному вогні до полугустой стану, іноді помішуючи.
4
Вогонь вимкніть, і влийте молоко. Відразу перемішайте.
5
В кінці в Гуджа додайте сіль, перець і подрібнену зелень. Смачного!