Курячий рулет в желе 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Любіть оригінальні закуски? Пропоную вам цікавий варіант - рецепт приготування курячого рулету в желе, який прикрасить навіть святковий стіл, завдяки незвичайній формі і приголомшливому смаку.
Існує два варіанти, як приготувати курячий рулет в желе - в духовці, як в даному випадку, або на плиті. При бажанні додати в закуску можна також овочі за смаком, зелень і найрізноманітніші спеції. Подавати до столу рулет краще з соусом або гірчицею, наприклад.
- Курка - 1 кілограм
 - Часник - 3-5 зубчиків
 - Морква - 1 штука
 - Желатин - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - 1 щіпка
 - Перець - 1 щіпка
 - Спеції - 1 щіпка
 

1. Курку вимити, обсушити, видалити шкірку і кістки. Краще використовувати різні частини (стегенця, філе, ніжки), щоб курячий рулет в желе в домашніх умовах був більш соковитим. Відокремлене м'ясо нарізати невеликими шматочками.

2. Морква очистити, вимити і нарізати маленькими шматочками. Краще використовувати невелику моркву або половину середньої. Часник очистити і також подрібнити.

3. У глибокій мисці з'єднати м'ясо і овочі. Посолити і поперчити за смаком, додати улюблені спеції для курки. Всипати желатин і влити близько половини склянки теплої води.

4. Все як слід перемішати (краще рукою, а не ложкою), щоб желатин добре розчинився, а м'ясо всотало спеціями.

5. Заготівлю потрібно перекласти в пакет для запікання, зав'язавши його спочатку з одного боку і помістивши туди м'ясо. Другий варіант, як приготувати курячий рулет в желе - це використовувати пакет від соку, який можна поставити у високу каструлю і зварити закуску на плиті.

6. Необхідно підібрати відповідну жароміцних форму, щоб викласти туди рулет. Розрівняти м'ясо і щільно зав'язати другий край пакета для запікання. Голкою або зубочисткою зробити 3-4 проколу, щоб дати можливість виходити пару в процесі приготування. Надіслати рулет в духовку мінімум на 1 час, а при необхідності залишити ще на 10-20 хвилин.

7. Коли рулет готовий, його необхідно залишити на пару годин, а потім прибрати в холодильник до повного охолодження. Тільки після цього можна акуратно розрізати пакет і подавати рулетик до столу.