Маннік на кефірі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Ніжний і повітряний пиріг - маннік. Як на мене, його дуже зручно готувати в мультиварці. А виходить він не менш смачним - це точно! . Доступні продукти і трохи терпіння - і він гото, спробуйте!
Манку обов'язково потрібно замочувати в кефірі, щоб вона попередньо розбухла і не була сирою в пирозі. Всі складові змішуються, а випікаю я пиріг в мультиварці або в духовці. Перший варіант здається мені найбільш зручним. Спробуйте і ви, тільки спочатку уважно прочитайте мій рецепт, як приготувати маннік на кефірі! 
- Манна крупа - 1 Склянка
 - Кефір - 1 Склянка
 - Борошно пшеничне - 1 Склянка
 - Цукор - 1 Склянка
 - Яйце - 2 штуки
 - Вершкове масло - 50 грам
 - Кориця мелена - 0, 5-1 чайних ложки
 - Сода - 1 Чайна ложка (гасити оцтом)
 

Насамперед підготуємо всі продукти, які нам знадобляться в процесі приготування манника на кефірі.

З'єднуємо в глибокій тарі манну крупу з кефіром. Добре, якщо кефір буде кімнатної температури (не холодно). Ми залишаємо все в такому стані на 40-60 хвилин.

Додаємо тепер сирі яйця, все ретельно перемішуємо за допомогою віночка. Міксер теж можна використовувати, але і вручну можна справітсья.

Вводимо борошно, гаситься оцтом столовим соду, розтоплене вершкове масло, перемішуємо тісто до однорідного стану. Ніяких грудочок, це відіб'ється на готовій випічці! 

Тепер додаємо цукор і корицю, гарненько перемішуємо - і тісто готове! 

Чашу мультиварки змащуємо рослинним або вершковим маслом. Переливаємо в неї готове тісто. Випікаємо маннік на кефірі в режимі "випічка" 50 хвилин.

Витягуємо його обережно з форми і залишаємо до повного охолодження. Маннік на кефірі готовий!