Мідії в томатному соусі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Любіть оригінальні страви з морепродуктів? Тоді пропоную смачний і простий рецепт мідій в томатному соусі. Їх можна подавати як закуску або з улюбленим гарніром.
Приготувати мідії в томатному соусі в домашніх умовах досить легко, навіть якщо ви початківець кулінар. За допомогою детальних інструкцій і покрокових фото повторити у себе на кухні цей рецепт зможе кожен.
- Мідії - 500 грам
 - Часник - 3-5 зубчиків
 - Томатний соус - 200 мілілітрів
 - Петрушка - 20 грам
 - Сік лимона - 1 Ст. Ложка
 - Перець - 1 щіпка
 - Сіль - 1 щіпка
 - Оливкова олія - 2-3 Ст. Ложок
 

1. Почати процес приготування слід з підготовки основних інгредієнтів. Мідії потрібно як слід промити, найкраще зробити це кілька разів. Часник очистити і нарізати тонкими пластинками (можна видавити через прес). Зелень вимити, просушити і подрібнити. Якщо під рукою не виявилося томатного соку, можна взяти трохи томатної пасти, попередньо розвівши її у воді. З приблизно чверті лимона вичавити сік.

2. Тепер рецепт приготування мідій в томатному соусі переходить в активну фазу. Для початку потрібно розігріти на сковороді трохи оливкового масла і відправити туди часник. При бажанні можна додати трохи спецій для риби або подрібнені анчоуси.

3. Часник має злегка підрум'янитися, але не горіти. Потім можна додати до нього томатний соус і петрушку, ретельно перемішати. Влити сік лимона, посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати гострий перець чилі.

4. Коли соус закипів, можна відправити в нього мідії. Сковороду або сотейник накрити кришкою і тушкувати морепродукти на середньому вогні близько 5 хвилин.

5. Для пікантності можна додати в соус також трохи білого сухого вина. Коли мідії готові, акуратно перемішати їх, щоб вони рівномірно наповнилися соусом. От і все, мідії в томатному соусі в домашніх умовах можна подавати до столу з улюбленим гарніром.