Новорічна оселедець під шубою 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Яке одне з найпопулярніших страв на святковий стіл? Звичайно - оселедець під шубою. У моїй родині цей салат люблять не тільки у свята, але і по буднях, тому готую його досить часто.
Нещодавно прочитала, що рецепт був придуманий в 1918 році. Оселедець в салаті символізує пролетарів, картопля - селян, червоний буряк - колір радянського прапора. Вперше був поданий напередодні Нового 1919 року в трактирі Богомилово. Салат відразу був оцінений і міцно завоював популярність в народі.
- Оселедець слабосолона - 1 штука
 - Морква - 3 штуки
 - Картопля - 4 штуки
 - Цибуля - 1 штука
 - Лимон - 0, 5 штуки (маринад для цибулі)
 - Буряк - 3 штуки (середнього розміру)
 - Сіль - За смаком
 - Майонез - За смаком (приблизно 200 мл.)
 

Цибуля потрібно дрібно порізати і замаринувати в лимонному соці.

Варена картопля, морква, буряк очистити і натерти окремо на крупній тертці. Філе оселедця очистити від кісток. Викладаємо шарами. 1-й шар: картопля. Кожен шар змастіть майонезом. Майонез я використовую домашній.

2-й шар: викладаємо подрібнене філе оселедця.

3-й шар: викладаємо мариновану цибулю.

4-й шар: морква.

5-й шар: буряк. Дайте салату настоятися не менше 15 хвилин. Останній шар також не забудьте промазати майонезом. Смачного!