Паска вершковий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Дуже ніжний, насичений і досить простий у приготуванні паску вершковий в домашніх умовах прекрасно урізноманітнює вашу святкову випічку. Його варто приготувати хоч раз!
1. У невеликій мисці прогрійте вершки, розчиніть в них дріжджі.
2. Просійте приблизно половину борошна і як слід перемішайте. Приберіть опару в тепле місце, накривши рушником.
3. Тим часом відокремте білки від жовтків. Перші нам не знадобляться, так що їх можна буде використовувати для глазурі.
4. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи і з'єднайте з жовтками. Додайте цукор, збийте до однорідності.
5. Коли опара підійде, додайте в неї масло з яйцями, сіль і ванілін.
6. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Дуже зручно тісто для паски вершкового в домашніх умовах замішувати в хлібопічці. Випікати, до речі, теж можна там же.
7. Сухофрукти і цукати додайте, ще раз вимішайте тісто як слід.
8. Приберіть його в тепле місце, накривши рушником. Дайте йому підійти і збільшитися в обсязі (приблизно в два рази).
9. Викладіть на стіл, знову як слід вимісіть, і нехай підійде ще разок.
10. Підготуйте формочки, змастіть їх вершковим маслом.
11. Заповніть на третину тестом і залиште на годинку.
12. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів формочки, і випікайте паску до рум'яної скоринки.
13. Ось такий простий варіант, як приготувати паску вершковий. Після випікання прикрасьте його глазур'ю.
Смачних свят! 
- Вершки - 375 мілілітрів
 - Дріжджі - 50 грам
 - Борошно - 1.2 кілограма (приблизно )
 - Вершкове масло - 250 грам
 - Цукор - 250 грам
 - Яйце - 8 штук (тільки жовтки)
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Ванілін - 1 щіпка
 - Сухофрукти і цукати - 200 грам
 
2. Просійте приблизно половину борошна і як слід перемішайте. Приберіть опару в тепле місце, накривши рушником.
3. Тим часом відокремте білки від жовтків. Перші нам не знадобляться, так що їх можна буде використовувати для глазурі.
4. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи і з'єднайте з жовтками. Додайте цукор, збийте до однорідності.
5. Коли опара підійде, додайте в неї масло з яйцями, сіль і ванілін.
6. Поступово всипати просіяне борошно, замішуючи однорідне тісто. Дуже зручно тісто для паски вершкового в домашніх умовах замішувати в хлібопічці. Випікати, до речі, теж можна там же.
7. Сухофрукти і цукати додайте, ще раз вимішайте тісто як слід.
8. Приберіть його в тепле місце, накривши рушником. Дайте йому підійти і збільшитися в обсязі (приблизно в два рази).
9. Викладіть на стіл, знову як слід вимісіть, і нехай підійде ще разок.
10. Підготуйте формочки, змастіть їх вершковим маслом.
11. Заповніть на третину тестом і залиште на годинку.
12. Надішліть в розігріту до 190-200 градусів формочки, і випікайте паску до рум'яної скоринки.
13. Ось такий простий варіант, як приготувати паску вершковий. Після випікання прикрасьте його глазур'ю.
Смачних свят!