Перець з часником на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Що корисно і смачно, так це перець з часником. В цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати перець з часником на зиму швидко і смачно.
Консервований болгарський перець - це завжди смачно. Якщо спробувати його замаринувати з часником, вийде ще смачніше. Нижче представлений рецепт приготування перцю з часником на зиму.
- Перець болгарський - 5 кілограм
 - Часник - 4 зубчики
 - Вода - 3 L
 - Сіль - 2 Ст. Ложки
 - Мед - 1 Склянка
 - Оцет 9% - 200 мілілітрів
 - Олія соняшникова - 200 мілілітрів
 - Перець чорний мелений - 1 Ст. Ложка
 - Перець лушістий горошком - 10 штук
 - Лавровий лист - 5 штук
 

Беремо болгарський перець, моєму і ріжемо на дольки. В процесі видаляємо насіння ножем.

При готуванні маринаду ставимо в мультиварці режим "пар" . Складові: вода, сіль, мідь, оцет олія соняшникова, перець мелений і горошок, лавровий лист. Перемішуємо все, включаємо мультиварку.

Стерилізуємо банки і кришки. На дно кожної банки викладаємо часник. Якщо банок багато, в кожну кладемо мінімум 2 зубчики часнику. Відкриваємо кришку мультиварки, поки вариться маринад, засипаємо в неї перець. Тримаємо його там до кип'ятіння. Коли перець готовий, утрамбовуємо його в банку.

Коли все банки заповнені, розливаємо по ним маринад.

Нещільно закриваємо банки, ставимо в чашу мультиварки і тримаємо в кип'яченій воді при температурі 95 градусів протягом 20 хвилин.

Закочує банки тепер по-нормальному, перевертаємо їх догори дном і залишаємо до охолодження.