Пивний кляр для кальмарів 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гаряченькі і хрусткі кільця кальмарів послужать чудовою закускою, як на святковому столі, так і на сімейній вечері. Готуються швидко і легко.
Щоб приготувати кальмарів в пивному клярі, спочатку необхідно розморозити їх і поріжте кільцями. Потім приготуйте кляр з яйця, борошна, сметани, рослинної олії, пива і молока. Обваляйте кільця кальмарів в борошні, занурте в кляр і обсмажте на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Подайте на стіл зі сметаною. Смачного! 
- Кальмар - 2 штуки
 - Яйце - 1 штука
 - Крем - 1 Ст. Ложка
 - Молоко - 3 Ст. Ложки
 - Борошно - 4 Ст. Ложки
 - Пиво - 0, 5 склянки
 - Масло рослинне - За смаком (в кляр + для смаження)
 

Разморозьте кальмарів, обдайте окропом.

Поріжте кружечками.

Змішайте в мисці інгредієнти для клярі - яйце, борошно, сметану, столову ложку рослинної олії, пиво і молоко. Добре перемішайте.

Кальмарів обваляйте в борошні, потім занурте в кляр і обсмажте на розпеченій сковороді до золотистого кольору. Подайте на стіл зі сметаною.