Соус з яблучного пюре 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
До більшості м'ясних страв підходить кисло-солодка заправка. Вона найкраще розкриває смак основного інгредієнта, надаючи страві цікавий відтінок. Це знають всі кулінари і кухаря.
Коли вам набридне подавати до м'ясних страв звичайні гарніри (такі як картоплю або тушковані овочі), подайте щось новеньке. Наприклад, прочитайте про те, як приготувати соус з яблучного пюре. Він добре доповнить гаряче. Виходить дуже вишукано, запашний, до того ж, можна зробити його заздалегідь.
- Яблука - 1, 3 кілограма (у мене сорт "голден" )
 - Вершкове масло солоне - 40 грам
 - Вино біле сухе - 250 мілілітрів
 - Зернятко гвоздики - 2 штуки
 - М'ята - За смаком
 - Сіль - За смаком
 - Чорний мелений перець - За смаком
 

Яблука помийте, почистіть і наріжте четвертинками.

Вино закип'ятіть в каструлі (2 хвилини). Після відразу додайте гвоздику з яблуками. Додати сіль, зменшіть вогонь. Варіть під кришкою протягом 8 хвилин. Потім додайте подрібнену м'яту з перцем і проваріть ще 7 хвилин.

Готову масу розітріть в пюре блендером. Перед подачею розігрійте на сковороді з вершковим маслом.