Тайський кокосовий рис 
(покроковий рецепт з фото)
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування тайського кокосового рису.
Кількість порцій: 6
- Мал - 500 грам (середнього розміру)
 - Кокосове молоко - 500 мілілітрів
 - Вода - 500 мілілітрів
 - Кошерна або морська сіль - 1/2 чайних ложки
 - Кокосова олія - 1 Ст. Ложка
 - Кленовий сироп - 2 Ст. Ложки (або коричневий цукор)
 - Кокосова приправа - 1/2 чайних ложки (не обов'язково)
 - Кокосові пластівці - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
 

Перелийте молоко в мірну миску.

Додайте води, так що-б загальний обсяг вийшов 4 чашки.

Розтопіть кокосове масло на середньому вогні.

Додайте 2 склянки рису і готуйте помішуючи протягом 2-ух хвилин.

Додайте кокосове молоко…

Сіль…

І кленовий сироп (або коричневий цукор). Так само можна додати кокосових приправ.

Доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Потім прикрийте кришкою (не закривайте його повністю).

Готуйте приблизно 15-20 хвилин, рис повинен увібрати всю воду і кокосове молоко (або майже всю).

Потім, вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою і дайте рису відпочити 5-10 хвилин.

Коли все готово, перемішайте рис вилкою.

Якщо ви використовуєте кокосові пластівці, то злегка їх обсмажте.

Блюдо готово. Посипте трохи кокосових пластівців зверху і подавайте. Смачного.