Тайський рис з куркою і ананасом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочете урізноманітнити звичне меню приголомшливим блюдом азіатської кухні? Тоді запам'ятовуйте цей класний варіант, як приготувати тайський рис з куркою і ананасом. Це шалено смачно і красиво!
Поєднання курки і ананаса давно стало улюбленим для багатьох. А ось якщо додати туди ще рис і пікантні спеції, то вийде повноцінне ситне блюдо на обід або вечерю. Особливо приваблива, на мій погляд, подача. Однак якщо під рукою не виявилося свіжого ананаса, то цілком можна використовувати і консервований. Додайте в кулінарну скарбничку цей приголомшливий рецепт! 
- Мал - 1.5 склянки
 - Ананас - 1 штука
 - Рослинна олія - 3 чайних ложки
 - Цибулина - 1 штука
 - Часник - 3-4 зубчиків
 - Куряче філе - 300 грам
 - Яйце - 2 штуки
 - Кешью - 1/2 склянки
 - Помідор - 1-2 штук
 - Соєвий соус - 1 Чайна ложка
 - Рибний соус - 2 чайних ложки
 - Каррі - 2 чайних ложки
 - Цукор - 2 чайних ложки
 - Сіль - За смаком
 - Горошок - 100 грам (по бажанню)
 - Зелена цибуля і петрушка - За смаком
 

1. На першому етапі поставте варитися рис, згідно з інструкцією на упаковці. Після закипання воду підсолити. Ананас розрізати навпіл. Видаліть серцевину і наріжте м'якоть невеликими кубиками.

2. На сковороді з високими бортами розігрійте масло. Обсмажте подрібнену цибулю з часником до рум'яності. Викладіть нарізану невеликими кубиками курку і на середньому вогні смажте до готовності. У центр вбийте яйця і швидко перемішайте. Смажте ще хвилинку, помішуючи.

3. Слідом додайте кешью, подрібнені помідори і готовий рис. Додайте каррі, рибний і соєвий соуси, а також цукор, сіль і перець. Томіть пару хвилин. Після викладіть кубики ананаса і горошок, якщо використовуєте.

4. Тушкуйте блюдо ще хвилини 3, після чого відразу ж перекладіть в половинки ананаса. Присипте дрібкою свіжої зелені і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!