Торт «цариця Естер» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Торт "цариця Естер" - чудовий маковий торт, який готується досить просто. Сам по собі торт легкий, повітряний і не дуже калорійний.
Торт "цариця Естер" - дуже красивий, ніжний торт, який має велику популярність серед моїх подруг. З одного боку дуже легкий, з іншого боку ситний, торт "цариця Естер" - це не саме солодке частування. Добре підходить для цінителів витонченої випічки і страв з маку. Успіхів і приємного апетиту! 
- Яйця - 4 штуки
 - Яєчні білки - 2 штуки
 - Цукор - 110 грам(+ 1/3 склянки в крем)
 - Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
 - Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
 - Молоко - 1 Склянка
 - Вершки - 250 мілілітрів
 - Лимон - 1 штука
 - Крохмаль - 7 грам
 - Яєчні жовтки - 2 штуки
 - Білий шоколад - 80 грам
 - Розпушувач - 1 Чайна ложка
 - Мелений мак - 1/2 склянки
 - Борошно - 3 Ст. Ложки
 

У зручній посуді за допомогою міксера збиваємо 4 яйця, два яєчні білки, 110 грам цукру. Збиваємо близько 5 хвилин, потім в самому кінці додаємо рослинне масло і ванільну есенцію.

Готуємо суху суміш: додаємо трохи солі, три столові ложки борошна, півсклянки меленого маку і чайну ложку розпушувача, перемішуємо і акуратно перемішуємо суху суміш зі збитими яйцями.

Перемішуємо все до однорідної маси.

Тісто заливаємо в форму для випікання і відправляємо випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 7-8 хвилин.

Поки випікається тісто, готовий крем. Спочатку знімаємо смужками цедру лимона і вичавлюємо сік. Потім змішуємо цукор, жовтки, молоко і крохмаль в каструлі, ставимо на повільний, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо сік лимона і цедру і варимо до загустіння.

Поки випікається тісто, готовий крем. Спочатку знімаємо смужками цедру лимона і вичавлюємо сік. Потім змішуємо цукор, жовтки, молоко і крохмаль в каструлі, ставимо на повільний, постійно перемішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо сік лимона і цедру і варимо до загустіння. Додати шоколад, перемішати гарненько. Потім остудити крем, накрити харчовою плівкою і прибрати в холодильник на одну годину.

Дістаємо корж з духовки, накриваємо верхню його частину пергаментом і охолоджуємо загорнутим в рушник. Потім знімаємо папір разом в з верхнім шаром і розрізаємо корж на три рівні частини.

Збиваємо вершки, додаємо туди охолоджений крем і намазуємо кожен корж і складаємо один на одного.

Торт повністю обмазуємо кремом і прикрашаємо за бажанням.

Смачного!