Турецьке мезе 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Закуска - це турецька закуска. Варіантів існує багато, покажу один зі своїх улюблених. Він простий, не вимагає складних інгредієнтів і виходить дуже смачним!
Докладніше, як приготувати турецьке мезе, я розповім нижче. Сочевицю можна використовувати будь-яку, але червона швидше вариться. З такою закускою добре поєднуються коржі або лаваш. Виходить дуже ситно. Беріть на замітку! 
- Сочевиця - 100 грам
 - Морква - 400 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Йогурт - 250 грам(Bez пісочний)
 - Часник - 2-3 зубчиків
 - Сіль - За смаком
 - Чорний перець мелений - За смаком
 - Петрушка - 1/4 пучка
 - Вода - 300 мілілітрів
 

Підготуйте всі інгредієнти. Сочевицю заздалегідь замочіть у воді на 4 годину.

На середньому вогні обсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте терту моркву і помішуючи, смажте ще пару хвилин.

Сочевицю з водою доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть під кришкою 20-30 хвилин.

Йогурт змішайте з подрібненим часником, сіль і poperčite.

На плоске блюдо викладіть смажені овочі з сочевицею.

Зверху полийте йогуртом і прикрасьте зеленню.

Турецьке мезе готове, приємного вам апетиту!