Турецьке шоколадне курабье 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Турецьке шоколадне курабье - це печиво, яке на сході роблять як солодким, так і солонуватим. Його подають до чаю. Така випічка виходить ніжною, розсипчастою, хрусткою і дуже шоколадної!
Щоб приготувати це печиво, вам знадобиться какао і борошно вищого гатунку, а також вершкове масло. При бажанні, ви можете замінити його на рослинне або ж маргарин. Морська сіль прекрасно відтіняє смак шоколаду. Тому обов'язково прочитайте цей рецепт, Щоб дізнатися, як приготувати турецьке шоколадне курабье.
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 60 грам
 - Какао - 2 Ст. Ложки
 - Цукор - 150 грам
 - Вершкове масло - 60 грам
 - Куряче яйце - 1 штука
 - Сода - 1/2 чайних ложки
 - Сіль морська - 1 Чайна ложка
 - Ванільний цукор - За смаком
 

Дістаньте з холодильника вершкове масло і дайте йому постояти при кімнатній температурі. Розм'якшене вершкове масло помістіть в миску і збийте міксером з цукром. Потім вбийте в миску сире куряче яйце і збийте масу ще раз.

В окремій глибокій мисці з'єднайте всі сухі інгредієнти: борошно, соду, какао і дрібку солі. Ретельно все перемішайте.

Введіть суху суміш інгредієнтів в миску з яєчно-масляною масою. Замісити гладке і м'яке тісто, який мав би прилипати до рук.

Розділіть шматок тіста на вісімнадцять однакових шматочків і скачайте їх в кульки. Застеліть деко пергаментом для запікання і викладіть на нього тісто, злегка пріплюснув його.

Посипте печиво великою морською сіллю. Потім розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і запікайте в ній печиво десять хвилин. Приємного чаювання!