Яблучний пиріг з маком 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Якщо ви хочете урізноманітнити свій стіл і приготувати не звичайний, а цікавий яблучний пиріг, то спробуйте додати в нього мак. Це додасть випічці оригінальну нотку і своєрідний смак.
Ставите питанням, як приготувати яблучний пиріг з маком? Тоді цей рецепт буде вам корисний. Побалуйте своїх рідних і близьких смачним і корисним пирогом власного приготування! 
- Борошно - 300 грам
 - Вершкове масло - 150 грам
 - Цукрова пудра - 150 грам
 - Яйця - 5 штук
 - Мак - 200 грам
 - Вершки - 150 грам
 - Яблука - 750 грам
 - Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
 - Паніровачние сухарі - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - За смаком
 - Сода - 1/2 чайних ложки
 - Крохмаль - 30 грам
 

У велику скляну миску просійте 250 грамів борошна, щоб вона наситилася киснем. Тоді випічка буде пишною і добре підніметься. Нарубаєте ножем вершкове масло, додайте його до борошна. Туди ж всипте вісімдесят грамів цукрової пудри, щіпку солі, вбийте яйце. Замісити пружне тісто, поставте його на півгодини в холодильник.

Мак висипте в будь-яку відповідну посуд і залийте невеликою кількістю води. Коли вона повністю вбереться, а мак набрякне, подрібніть його в блендері або в кавомолці. Влийте вершки і вбийте два яйця. Ретельно перемішайте всю масу до однорідності виделкою.

Дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його в тонкий пласт. Форму для випікання змастіть рослинною олією і посипте панірувальними сухарями. Викладіть тісто у форму, щільно притиснувши його до дна. Зробіть виделкою проколи в декількох місцях, щоб тісто не здувалося при випіканні.

У підготовлену форму з тіста викладіть макову масу. Яблука вимийте, очистіть від шкірки і насіння і наріжте великими часточками. Викладіть яблука поверх макової начинки. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї пиріг. Випікайте його десять хвилин.

Решта три яйця вбийте в окремий посуд і змішайте з цукровою пудрою. За допомогою міксера збийте масу в стійку піну. Додайте решту борошна, соду і крохмаль. Акуратно перемішайте, щоб маса не осіла.

Викладіть отриману масу поверх яблук на пиріг. Запікайте пиріг півгодини. Коли він буде повністю готовий, дістаньте його з духовки, остудіть і прикрасьте за бажанням збитими вершками, часточками яблук і маком.