Качка в тесті 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сьогодні ділюся відмінним рецептом, як приготувати качку в тесті. Вона вийде неймовірно ніжною, соковитою, з легкої хрусткою скоринкою і чарівним ароматом. Вам вже захотілося спробувати?
Качка по моїм рецептом виходить дуже і дуже соковитою. Вона не висихає зовні навіть при такому тривалому приготуванні. Таку качку можна подати до святкового столу, її вистачить на досить велику компанію, і всі будуть в захваті.
- Качка - 1, 9 кілограма
 - Яблука - 3 штуки (кисло-солодкі)
 - Часник - 2-3 зубчиків
 - Сіль, перець - За смаком
 - Борошно - 4-5 склянок
 - Яйця - 2 штуки
 - Вода - 280 мілілітрів
 

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кількість тесту розраховуйте з розміру качки.

Качку гарненько промийте, видаліть можливі пір'ячко. Натріть качку сіллю і перцем, дрібно нарізаними зубчиками часнику. Надішліть качку в холодильник мінімум на 2 годину, а краще на ніч.

Тим часом замісіть просте бездріжджове тісто. У велику миску насипте борошна, зробіть в ній воронку. Розбийте в воронку яйця, додайте дрібку солі. Влийте воду і гарненько розмішайте. Замісіть тісто, борошно додавайте при необхідності.

Тісто має вийти м'яким, але не липнуче до рук.

Яблука наріжте невеликими шматочками.

З холодильника вийміть качку. Нафаршіруйте її часточками яблук, можна також покласти кілька скибочок лимона. Шкіру можна зашити або скріпити зубочистками, щоб начинка не випадала, можна залишити і так, адже в тесті їй просто нікуди буде випадати.

Тісто розкачати в великий пласт товщиною 1, 5 см. Покладіть на середину качку, подверніте і защипніть краю. Перекладіть качку в тесті на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 15 хвилин. Потім температуру зменшіть до 150-160 градусів і запікайте качку 2 годину. Коли тісто добре підзолотившись, акуратно ножем зріжте верхівку і відправте качку знову в духовку, щоб вона підрум'янилася зверху. Нижню частину тесту не прибирайте, адже саме в ній зібралися всі соки! 

Качка в тесті готова! Подавати її пропоную в тій же хлібної тарілочці, в якій вона випікає. Мої дуже люблять тісто, просочене жирком з качки.

Подавайте качку гарячої з будь-яким гарніром. Смачного!