Кекс з манкою 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Кекс з манкою виходить ніжним і розсипчастим. Манна крупа надає тісту особливу рихлість. Щоб кекс не вдався "прісним" і "нудним", в нього можна додати какао. Тоді він буде шоколадним.
Щоб дізнатися, як приготувати кекс з манкою, вам достатньо просто прочитати цей рецепт. Кекс виходить вологим і ароматним. Ви можете урізноманітнити рецепт. Тоді просто додайте в кекс сухофрукти або горішки на ваш розсуд.
- Куряче яйце - 3 штуки
 - Крупа манна - 1 Склянка
 - Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
 - Кефір жирний - 1 Склянка
 - Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
 - Какао - 4 Ст. Ложки
 - Цукор - 1 Склянка
 - Сіль - 3 щіпки
 - Масло рослинне - 50 мілілітрів
 

Манну крупу висипте в глибоку ємність. Потім залийте її склянкою кефіру, перемішайте все і залиште манку набухати мінімум на годину.

В окрему миску вбийте сирі курячі яйця. Додайте до них сіль і склянку цукру. Збийте інгредієнти за допомогою міксера або кухонного комбайна до появи щільної піни.

Акуратно введіть отриману яєчну масу в кефір з манкою і перемішайте все до однорідності.

Додайте в миску какао-порошок. Його слід просіяти, щоб в ньому не було грудочок. Також вступите з борошном, попередньо з'єднавши її з розпушувачем. Його можна замінити содою.

У миску влийте рослинне масло і ретельно все перемішайте. Тісто має вийти досить рідким. Влийте тісто у форму для запікання.

Розігрійте духовку до двохсот градусів. Поставте в неї кекс і запікайте його сорок хвилин. Готовність страви перевіряйте сірником або зубочисткою. Готовий кекс остудіть і подавайте до столу.