Морозиво з горіхами 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Від такого ласощів не зможе відязикатися ні дорослий, ні дитина. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати морозиво з горіхами в карамелі, тоді запам'ятовуйте і обов'язково повторіть цей рецепт.
1. На сковороду висипати цукор (залишити близько 2 столових ложок) і додати трохи води. На повільному вогні розтопити цукор і проварити трохи карамель.
2. Коли вона стане коричневою, додати на сковороду горішки. Використовувати в рецепт приготування морозива з горіхами можна не тільки фундук, але і будь-які інші горішки. Основна вимога - це попередньо обсмажити горіхи, щоб вони були хрусткими.
3. Зняти сковороду з вогню і, продовжуючи помішувати, обваляти горіхи в карамелі.
4. Підготувати лист пергаменту і викласти туди горішки. Дати охолонути. Потім трохи подрібнити в блендері.
5. Білки акуратно відокремити від жовтків. Цукор, що збивати з жовтками близько 10 хвилин.
6. Тонкою цівкою ввести вершки в жовтки, продовжуючи збивати ще близько 15 хвилин. Маса повинна бути повітряної і добре збільшитися в розмірі, щоб морозиво з горішками в домашніх умовах було м'яким.
7. Окремо збити з дрібкою солі білки.
8. З'єднати обидві маси, акуратно вводячи білки.
9. Тепер залишилося ввести подрібнені карамельні горіхи і ще раз акуратно перемішати.
10. Перекласти готову масу в мороженицу або пластиковий контейнер. Надіслати в морозилку приблизно на 30 хвилин.
11. Це досить простий рецепт морозива з горіхами, перемішувати постійно його немає необхідності. Приблизно через півгодини один раз акуратно перемішати і ще через 10-15 хвилин можна дегустувати.
- Вершки - 380 мілілітрів
 - Горіхи - 100 грам(funduk)
 - Цукор - 150-180 грам
 - Яйце - 3 штуки
 - Вода - 3 Ст. Ложки
 
2. Коли вона стане коричневою, додати на сковороду горішки. Використовувати в рецепт приготування морозива з горіхами можна не тільки фундук, але і будь-які інші горішки. Основна вимога - це попередньо обсмажити горіхи, щоб вони були хрусткими.
3. Зняти сковороду з вогню і, продовжуючи помішувати, обваляти горіхи в карамелі.
4. Підготувати лист пергаменту і викласти туди горішки. Дати охолонути. Потім трохи подрібнити в блендері.
5. Білки акуратно відокремити від жовтків. Цукор, що збивати з жовтками близько 10 хвилин.
6. Тонкою цівкою ввести вершки в жовтки, продовжуючи збивати ще близько 15 хвилин. Маса повинна бути повітряної і добре збільшитися в розмірі, щоб морозиво з горішками в домашніх умовах було м'яким.
7. Окремо збити з дрібкою солі білки.
8. З'єднати обидві маси, акуратно вводячи білки.
9. Тепер залишилося ввести подрібнені карамельні горіхи і ще раз акуратно перемішати.
10. Перекласти готову масу в мороженицу або пластиковий контейнер. Надіслати в морозилку приблизно на 30 хвилин.
11. Це досить простий рецепт морозива з горіхами, перемішувати постійно його немає необхідності. Приблизно через півгодини один раз акуратно перемішати і ще через 10-15 хвилин можна дегустувати.