Соус до риби 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Деякі види рибки після смаження залишаються трохи сухуватими. Саме тому корисно знати, як приготувати соус до риби, а ще краще - кілька видів соусів. Цей готується на основі вина.
Найчастіше я подаю саме цей соус до білої смаженої риби в клярі. Мені здається, що для червоної риби більше підходять соуси на основі вершків. Хоча ви, звичайно, вільні пробувати різні варіації.
Якщо хочете, можете також спробувати додати в соус мед.
- Вино біле сухе - 400 мілілітрів
 - Вершкове масло - 110 грам
 - Каперсами - 2 Ст. Ложки
 - Luk-salotų - 2-3 штук
 - Кріп - За смаком
 - Масло рослинне - За смаком
 - Сіль, перець - За смаком
 

Подрібніть цибулю і обсмажте його на невеликій кількості рослинного масла близько 12-15 хвилин.

Додайте вино.

Через 15 хвилин почніть потроху додавати вершкове масло. Коли масло додано, зніміть з вогню.

Додайте каперси, подрібнений кріп, сіль і перець за смаком.

Гарненько перемішайте соус - і все готово, можна подавати його до рибку.