Тайський рис з куркою 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рис - звична крупа для наших широт, часто з нього готують плов, голубці або додають в суп і котлети. А як щодо чогось екзотичного? подивіться, як приготувати тайський рис з куркою.
Таке блюдо буде відмінною альтернативою звичної нам рисової каші або плову. Поєднання устричного і соєвого соусу надає звичайному рису пікантність і екзотичні нотки. Страва не тільки смачне, але і виглядає дуже яскраво, тому як готується з додаванням різних овочів.
- Мал - 150 грам
 - Оливкова олія - За смаком
 - Куряче філе - 150 грам
 - Яйця - 2 штуки
 - Часник - 3 зубчики
 - Імбир - 20 грам
 - Стручкової зелений горошок - 100 грам
 - Гриби - 100 грам
 - Зелена цибуля - 1 пучок
 - Цибуля - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Устричний соус - 1 Ст. Ложка
 - Соєвий соус - 2-3 Ст. Ложок
 - Гострий перець - За смаком
 

1. Рис замочуємо в холодній воді на 20-30 хвилин, потім промиваємо і відварюємо в підсоленій воді з крапелькою оливкової олії до готовності, повністю охолоджуємо рис.

2. Стручкової горошок моєму, обидва види цибулі миємо й нарізаємо дрібно, морква і гриби нарізаємо маленьким кубиком, часник і імбир нарізаємо дрібно, курку нарізаємо невеликими шматочками. Яйця вбиваємо в миску і перемішуємо.

3. Сковороду ставимо на вогонь, наливаємо оливкову олію, кидаємо цибулю, часник і імбир, обсмажуємо, потім додаємо курку і морква, кидаємо горошок і частина перемішаних яєць, все перемішуємо.

4. На окремій сковороді обсмажуємо рис з оливковою олією, додаємо гриби і залишився яйце, вливаємо соєвий і устричний соус, перемішуємо і смажимо до випаровування вологи.

5. Додаємо раніше обсмажені овочі з куркою і нарізаємо гострий перець. Перемішуємо все і прогріваємо протягом хвилини-двох. Рис готовий, смачного!