Кекс з чорницею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Дуже ніжний і ароматний кекс стане відмінним приводом для домашнього чаювання. Можна подати його до сніданку, замість бутербродів або печива. Підкажу смачний рецепт приготування кексу з чорницею.
Цей ніжний і ароматний кекс однозначно мій улюблений! Тісто цілком універсальне. Чорницю можна використовувати свіжу, якщо готуєте в сезон, проте, відмінно підійде і заморожена. Я пропоную просочити випічку кленовим сиропом, ви ж можете приготувати глазур, на мій погляд, лимонна - буде відмінним рішенням! 
- Борошно - 1, 5 склянки
 - Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
 - Сода - 1 щіпка
 - Сіль - 1 щіпка
 - Йогурт - 0, 5 склянки
 - Яйця - 2 штуки
 - Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
 - Вершкове масло - 115 грам
 - Цукор - 60 грам
 - Чорниця - 150 грам
 - Кленовий сироп - 1/3 склянки
 

1. Змішайте борошно, соду, сіль і розпушувач.

2. В іншій ємності з'єднайте яйця, йогурт, ванільний екстракт і гарненько все збийте.

3. За допомогою міксера збийте вершкове масло з цукром до утворення пухнастої консистенції.

4. Вмішайте в масляну суміш 1/3 борошняної і половину яєчної, потім знову борошняну і яєчну, в самому кінці додайте борошно, що залишилося.

5. Змішайте чорницю зі столовою ложкою борошна.

6. З'єднайте тісто з чорницею і викладіть у форму для запікання. Випікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці близько 50-60 хвилин, потім залиште в формі ще хвилин на 10. Полийте кекс кленовим сиропом і залиште на ніч, щоб кекс гарненько їм просочився.

7. Готовий кекс вийміть з форми і наріжте шматочками. Пригощайтеся!