Простий рецепт сирної паски 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сирна паска разом з паскою і фарбованими яйцями - атрибути святкового пасхального столу. Давайте приготуємо смачну сирну паску без особливих зусиль, її легко зможе приготувати будь-яка господиня.
Мало хто з нинішніх господинь готує до святкового великоднього столу сирну паску, вважаючи приготування її справою клопіткою. Але ж це не так, паска готується дуже легко. І переконає вас у цьому мій простий рецепт приготування сирної паски. Коли перемішаєте всі інгредієнти, маса буде досить рідкої, нехай вас це не лякає. Після отстойкі під вантажем, все прийде в норму. Ну а смак сирної маси регулюйте самі.
- Сир - 500 грам
 - Крем - 4-5 Ст. Ложок (жирна)
 - Цукор - 4-5 Ст. Ложок (за смаком)
 - Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
 - Вершкове масло - 75-100 грам
 - Ізюм - 50 грам
 - Чорнослив - 50 грам
 

Курагу наріжемо на невеликі шматочки і разом з родзинками заливаємо окропом хвилин на 10. Потім воду зливаємо, а сухофрукти віджимаємо.

Якщо у вас сир великими крупинками, його краще протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. Викладаємо в миску сир, додаємо м'яке вершкове масло, цукор звичайний і ванільний. Ретельно переминається-розмішуємо до однорідності.

Додаємо сметану і сухофрукти.

І знову ретельно розмішати.

Спеціальну форму для паски збираємо і вистилає марлею, складеної в 2 шару. Якщо у вас немає форми, можна використовувати будь-яку іншу ємність, але з дірочками в дні.

Викладаємо сирну масу.

Загортаємо краю марлі. Ставимо пасочницу на друшляк. Зверху встановимо блюдце, а на нього поставимо вантаж. І відправляємо в холодильник годин на 10-12.

Готову паску перекладаємо на тарілку, знімаємо форму і марлю. Ось така паска у мене вийшла. Можна прикрасити її кондитерської посипкою або шоколадом.